Tafelopstelling

 

Bij een familieopstelling worden patronen en dynamieken zichtbaar die een rol spelen in jouw leven. Je hebt verschillende methodes waarop een familieopstelling kan toegepast worden.
In een groep met representanten, 1 op 1 of met poppetjes.

Een familieopstelling met poppetjes is een laagdrempelige methode om systemisch naar een persoonlijk vraagstuk te kijken. Patronen worden zichtbaar op tafel, waarbij er direct bij jou herkenning plaatsvindt.

Door dit inzicht ga jij het vraagstuk anders benaderen. Er vindt een beweging binnen in jou plaats.
Op het gebied van denken, voelen en handelen.

Hoe verloopt een tafelopstelling?

Voorafgaand aan de opstelling bepalen wij samen wat jouw vraagstuk is. Ik begeleid jou gedurende de opstelling. Vervolgens als alle betrokken personen en/of elementen op tafel staan, help ik jou om te bewegen binnen de opstelling en te onderzoeken waar ruimte ontstaat door die beweging.

 

Tijdens de opstelling geef ik terug wat mijn waarnemingen zijn en vraag ik jou naar wat je ziet, wat dit met jou doet en hoe je hierbij voelt. Door de beweging te maken die mogelijk is en eventueel ook zinnen uit te spreken, zorgt dit voor een beweging op onbewust niveau.
Je kunt je hierdoor lichter en vrijer voelen.

Ongeveer 1 week na de opstelling vindt een telefonisch nagesprek plaats, zodat jij jouw ervaringen kunt delen en eventueel nog vragen kunt stellen.

 

Wanneer een tafelopstelling?

Een opstelling kan ruimte geven in een vraagstuk, waar je misschien al langer in vast loopt. Of dit is een patroon die elke keer in jouw leven terug komt.

De familieopstelling met poppetjes is laagdrempelig.
Het kan kwetsbaar voelen om jouw vraag te delen in een groep. Bij een tafelopstelling zijn er geen representanten nodig. De tafelopstelling vindt 1 op 1 plaats.

Poppetjes kunnen natuurlijk niet zelf bewegen of ervaren. Echter jij kunt ervaren wat het met jou doet om poppetjes en elementen neer te zetten en wat een beweging met jou doet.

Praktische informatie

De tafelopstelling vindt op locatie plaats.
Je kunt telefonisch een afspraak inplannen.

Eerst even kennismaken? Plan dan een kennismakingsgesprek in.

Duur: 1 tot 1,5 uur
Kosten: € 97,-
Locatie in overleg.

 

Ik had nog nog nooit een tafelopstelling gedaan en ik was er heel benieuwd naar en ben bij Miranda terecht gekomen.

Ik vond het heel bijzonder hoe ze met de informatie die ze had zo goed via de opstelling uitlegde hoe ik tegen bepaalde dingen aanliep en waar het vandaan kwam. Ik dacht dat ik het zelf wel wist, maar Miranda wist naar een dieper niveau te gaan. Ik vond het heel erg leerzaam en kan hier zeker mee verder.

Karen

Bij Miranda mocht ik een mooie tafelopstelling ervaren. Haar begeleiding is kalm en observerend en bracht verheldering. In gesprek weet ze mooi te filteren wat er speelt. Hoe ik het heb ervaren is misschien het beste te omschrijven aan de hand van een beeld.

Het is alsof ik in het huis uit mijn jeugd stond, alle meubels staan op de plekken die ik mij kan herinneren, maar ook komen er herinneringen terug van wat er ooit stond maar wat ik was vergeten. Overal liggen kleden over. Tijdens de sessies hebben we de kleden van de herinneringen gehaald en ontstond er een meer helder beeld van wat stond, staat en nog invloed heeft op het nu. Door het e.e.a. weer meer vooraan in mijn bewustzijn te zetten kan ik uit bepaalde automatismes stappen en bewuster kiezen voor wat ik nu wens te kiezen.

Ik merkte vooral een subtiele verandering, die nu de weken vorderen sinds de sessie meer body krijgt.

Margriet de Rijk

De tafelopstelling die Miranda begeleid heeft, gaf mij nieuwe inzichten.

Het is bijzonder om te ervaren dat door materialen op te stellen, (dingen zonder gevoel; poppetjes, veertjes, touwtjes, stenen enz.), ik toch zo dichtbij mezelf kwam. En in beeld kreeg hoe een bepaalde situatie in stand wordt gehouden.

Het heeft mij geholpen om weer een volgende stap te zetten in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Carla van der Klink